Årets fastighetsägare 2017

Fastighetsagare


Vid Örebrogalan den 1 mars tilldelades Systrarna Hermansson Fastighetsägarna MittNords och Örebro kommuns gemensamma hedersomnämnande Årets Fastighetsägare.


Den årligt återkommande Örebrogalan är en kväll då Örebros framgångar firas och goda insatser uppmärksammas. En hyllning till staden och några av de Örebroare som på olika sätt utmärkt sig under året.

Till kategorierna hör bland annat Årets Örebroare, Årets Exportföretag, Årets Ungdomsledare, Årets Miljöpris och Årets Tillväxtföretag. Sedan 2014 delar också Fastighetsägarna MittNord tillsammans med Örebro kommun ut ett hedersomnämnande till ett fastighetsföretag som anstränger sig lite extra vad gäller ansvarsfullt företagande för en positiv samhällsutveckling. 

Hedersomnämnandet för år 2017 gick till Systrarna Hermansson. Detta med motiveringen att man tar ett stort bosocialt ansvar genom ett aktivt arbete med övergångsbostäder.
– Boendet är ju en trygghet. Det är viktigt för människors livsvillkor, möjligheten att komma i sysselsättning och så vidare. Vi tar oss råd och tid för att hjälpa så gott vi kan. Samtidigt har vi andra hyresgäster att ta hänsyn till, men det har gått väldigt bra, säger Marie Hermansson.
– Vi är förstås hedrade att få detta pris. Det är roligt att man kastar ljus på oss lite mindre fastighetsägare och synliggör det arbete som sker.

Motiveringen löd:

En nominering som känns självklar utifrån det engagemang som Systrarna Hermansson visar i arbetet med övergångsbostäder. Ett arbete som resulterat i att samtliga av de hyresgästerna nu fått egna kontrakt. Det är med stolthet vi som branschorganisation representerar en engagerad fastighetsägare som månar om god förvaltningskvalitet och som tar ett stort bosocialt ansvar.

 

 Text: Nyhetsbrev från Fastighetsägarna Mitt Nord

Ny dataskyddsförordning

Den 25:e maj i år träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Det innebär att när du skickar in en intresseanmälan till oss måste vi ha ett samtycke från dig att vi får spara de personuppgifter du skriver i din anmälan. Därför håller vi på att göra ett nytt formulär för intresseanmälningar där du kan klicka i att vi har ditt samtycke. 

Om du inom de senaste 6 månaderna skickat in en intresseanmälan till oss via mail måste du kontakta oss för att ge ditt samtycke till att vi får spara dina pesonuppgifter. Meddelar du inte detta innan den 25:e maj kommer vi att behöva ta bort din intresseanmälan och därmed kommer du inte längre att finnas som sökande hos oss.

2018-02-19

Nominerade till Örebro kommuns byggnadspris

Vår renovering av kvarteret Mården har blivit nominerad till Örebro kommuns byggnadspris 2017. Vi är otroligt glada och stolta över detta och delar självklart det här med alla som varit inblandade i projektet. 

Kvarteret Mården består av våra två 1930-tals fastigheter Kasten Ottergatan 6 och Rådmansgatan 3, 5 och 7. Vi började renoveringen i början på 2016 och allt stod klart i mars 2017. Fastigheterna har renoverats till sitt ursprungliga utseende där vi ägnat mycket tid åt att skrapa fram och rekonstruera de gamla målningarna i trapphusen. Samtliga lägenheter har renoverats och vindslägenheter har byggts. 

Vi är ett av fyra projekt som blivit nominerade till detta pris. De tre andra är parkeringshuset EyraCenter, kvarteret Grillgråden och vårdboendet Trädgårdarna. På Örebro kommuns hemsida kan ni läsa mer om priset och om de nominerade.   

 

 Kastenotterg 19      Rådis 

2017-12-19

Hyresavier för nästa kvartal

Nu har vi börjat avisera för första kvartalet 2018. Ni kommer under de närmsta veckorna att få er hyresavi i er postbox eller via mail om ni valt det. 

Om du nyligen bytt mailadress och har valt mailavisering måste du meddela oss detta så fort som möjligt så att vi skickar till rätt mailadress. 

Vi vill påminna er om att skriva hyresavinummer i meddelanderutan när ni betalar in hyran. Det numret är istället för ett OCR-nummer och det är ett nytt nummer för vajre månad. Hyresavinummret hittar ni bredvid förfallodatumet och även på inbetalningskoret. 

Vi vill också passa på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt år! 

2017-12-06

Förhandling om nya hyror 2018

Nu har Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen påbörjat förhandlingarna om de nya hyrorna för 2018. 

Du får informationen om din nya hyra när förhandlingarna är klara. Vanligtvis kommer informationen med din hyresavi.

Fastighetsägarna har på uppdrag av hyresvärden begärt en årlig justering av hyran.
Förhandlingar om den nya hyran förs med Hyresgästföreningen.

Din hyra justeras i lokala förhandlingar mellan marknadens parter.
Fastighetsägarnas yrkande om justering av hyran kommer ha sin grund i vår syn på den allmänna ekonomiska utvecklingen i samhället, med hänsyn tagen till lokala förutsättningar, i syfte att bidra till en bättre fungerande hyresmarknad.

Fler artiklar...

  • 1
  • 2